Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma

Psykologi Suvi Heino (Y-tunnus 2216436-4)

Vastuuhenkilö psykologi ja psykoterapeutti Suvi Heino, Hirsikatu 5, 26100 Rauma. P. 050 3295767.

Palvelut, toiminta-ajatus ja toimintaperiaatteet

  • Psykologi ja psykoterapiapalvelut vastaanotolla Psykoterapiakeskus Vian tiloissa Valtakatu 6, 26100 Rauma.
  • Teen Kelan kuntoutuspsykoterapiaa (perheterapia).
  • Tämän lisäksi toimin ammatinharjoittajana Suomen Terveystalolla, missä teen työterveyden lyhytpsykoterapiaa ja lasten yksilöpsykologisia tutkimuksia, lähivastaanotot Raumalla ja Porissa Terveystalon tiloissa.

Asiakas- ja potilasturvallisuus

Noudatan psykologien ammattieettisiä periaatteita toiminnassani

  • Yksilön oikeuksien ja arvon kunnioittaminen (luottamuksellisuus, salassapitovelvollisuus, tietoon perustuva suostumus ja valinnanvapaus, itsemäärääminen)
  • Ammatillinen pätevyys (ammattieettinen tiedostaminen, pätevyys ja pätevyyden kehittäminen, pätevyyden rajoitukset, menetelmistä johtuvat rajoitukset, ulkoiset rajoitukset.
  • Vastuu (vastuussa ammattityönsä laadusta ja seurauksista, väärinkäytösten/vahinkojen välttäminen)
  • Ammatillinen integriteetti (riippumattomuus)

Toiminta-ajatus ja perustehtävä

  • Tavoitteeni on asiakkaan hyvinvoinnin ja elämän kokonaishallinnan lisääminen
  • Lapsen ja vanhemman varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen ja vanhemmuuden tukeminen
  • Lasten kohdalla tavoitteena on lapsen iänmukaisen kehityksen tukeminen, lapsen vahvuuksien ja kehityshaasteiden selvittäminen mahdollisimman varhain.

Asiakas- ja potilasturvallisuus

Palveluntuottaja huolehtii jatkuvan seurannan sekä asiakkaiden ja yhteistyötahojen kanssa toteutuvan vuoropuhelun kautta siitä, että palvelut ovat laadukkaita, asiakas- ja potilaskeskeisiä, turvallisia ja asianmukaisesti toteutettuja. Psykoterapiatyöskentelyn tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta tarkastellaan sekä kvantitatiivisten mittausten (CORE-OM) että kehityksen laadullisen arvioinnin kautta (asiakkaan ilmaisussa ilmentyvä suhteessa olon tavan muutos ongelmallisiin kokemuksiin) ja lisäksi seuraamalla muutosta asiakkaan työ- ja toimintakyvyssä (esim. toteutuneet sairaslomajaksot).

Palveluiden laatua ja turvallisuutta vaalitaan seuraamalla psykoterapian työtapojen kehitystä ja karttuvaa tutkimustietoa ja toteuttamalla niitä vastaavia muutoksia toiminnassa, tarpeidenmukaisella työnohjauksella, seuraamalla terveydenhuollon toimintamallien ja lainsäädännön kehitystä ja toteuttamalla niitä vastaavia muutoksia toiminnassa, seuraamalla tiedonhallinnan toimintamallien kehitystä ja huolehtimalla tietoturvallisuudesta online[1]toimintaympäristöissä ja verkkopalveluissa sekä huolehtimalla asiakkaiden ja työntekijän turvallisuudesta vastaanottotiloissa yhteistyössä taloyhtiön sekä palo- ja pelastusviranomaisten kanssa.

Palveluyksikössä itsenäisenä ammatinharjoittajana työskentelevä psykologipsykoterapeutti Suvi Heino huolehtii omavalvonnan toteutumisesta ja palveluiden laadusta. Palveluyksikössä ei ole muuta henkilöstöä.

Asiakkaan ja potilaan asema ja oikeudet

Psykoterapiaprosessien sisältö rakennetaan ja sovellettavat menetelmät valikoidaan asiakkaan kanssa yhdessä sovittujen psykoterapian tavoitteiden pohjalta. Jokaisella psykoterapiatapaamisella asiakkaalle avataan mahdollisuuksia ilmaista psykoterapiaan liittyviä tarpeitaan ja antaa palautetta kokemustensa pohjalta. Asiakastyytyväisyys- ja palautekyselyt toteutuvat psykoterapiaprosessien sisällä koko psykoterapiaprosessin ajan. Palaute käsitellään välittömästi. Tarvittaviin, perusteltuihin ja harkittuihin korjaustoimenpiteisiin ryhdytään mahdollisimman pian. Palautetta hyödynnetään harkitusti sekä yksittäisten asiakasprosessien sisällä että laajemmin palveluyksikön toiminnan kehittämisessä. Heti psykoterapiaprosessin alkaessa asiakas saa tietoa mahdollisuudesta selvitellä tarvittaessa psykoterapiaprosessin pulmakohtia yhdessä psykoterapeutin ja asiakkaan psykoterapiaan lähettäneen tahon edustajan kanssa. Asiakkaalla on tarvittaessa mahdollisuus ottaa yhteyttä potilasasiavastaavaan. Psykoterapiavastaanotolle on hyvät kulkuyhteydet ja vaihtoehtoisesti psykoterapiatapaamiset voidaan järjestää online. Asiakkaiden on mahdollista ottaa yhteyttä psykoterapeuttiin puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

Muistutusten käsittely

Jos potilas tai asiakas tekee muistutuksen palveluyksikön toimintaan liittyen, muistutukseen annetaan kirjallinen vastaus 1 – 4 viikon vastausajan sisällä. Vastauksessa ilmaistaan mihin toimenpiteisiin muistutuksen johdosta on ryhdytty ja miten asia on muuten ratkaistu. Muistutus käsitellään tarvittaessa, ja jos asiakas on siihen motivoitunut, asiakkaan psykoterapiaan lähettäneen tahon kanssa.

Henkilöstö

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti, joka on pohjakoulutukseltaan psykologi / psykologian maisteri. Asiakkaiden on mahdollista tarkistaa työntekijän ammattioikeutta koskevat tiedot Julkiterhikki – rekisteristä.

Monialainen yhteistyö

Asiakkaan hoidon laadun kannalta tarkoituksenmukainen ja tarvittava monialainen yhteistyö asiakkaan palvelukokonaisuuteen kuuluvien muiden sosiaali- ja terveydenhuollon palvelunjärjestäjien ja – tuottajien kanssa järjestetään asiakkaan suostumuksella toteutettavien yhteisneuvottelujen ja lyhyempien viesti- tai puhelinyhteydenottojen avulla

Toimitilat ja välineet

Vastaanottotila on järjestetty palvelemaan psykoterapeuttista hoitoa ja yhteistyötä, asiakkaiden yksityisyyden suojaa turvaten. Vastaanottotila on suojattu asianmukaisella lukituksella ja paloturvallisuuslaitteilla.

Palveluyksikön riskien hallinnan vastuut, riskien tunnistaminen ja arvioiminen

Itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiva psykoterapeutti psykologi Suvi Heino vastaa palveluyksikön riskien hallinnasta yhdessä keskeisten yhteistyötahojen kanssa, joita ovat asiakkaita psykoterapiaan lähettävät ja muutoin heidän hoidostaan ja kuntoutuksestaan vastaavat tahot. Keskeisiä riskejä ovat mahdolliset vaikeudet psykoterapeuttisen hoidon jatkuvuuden turvaamisessa, mahdolliset tietoturvallisuuteen liittyvät ongelmat sekä fyysisten tilojen palo- ja poistumisturvallisuuteen liittyvät mahdolliset pulmat. Kun merkkejä riskeistä potilaiden hoitoprosessien turvallisuuteen, tietoturvallisuuteen tai fyysisten tilojen turvallisuuteen liittyen ilmentyy, ne käsitellään ja niiden suuruus sekä vaikutus palvelutoimintaan arvioidaan mahdollisimman pian, tarvittaessa yhdessä yhteistyötahojen kanssa, ja pulmia ratkaiseviin, ennaltaehkäiseviin ja korjaaviin toimenpiteisiin ryhdytään tarpeiden mukaisesti.

Omavalvontasuunnitelman toimeenpano, julkaiseminen, toteutumisen seuranta ja päivittäminen

Palveluntuottaja on laatinut yksikkökohtaisen omavalvontasuunnitelman Valviran ohjeistuksen pohjalta ja julkaisee sen verkkosivullaan. Seurannassa havaitut puutteellisuuden korjataan. Omavalvontasuunnitelma tarkistetaan ja päivitetään vähintään neljän kuukauden välein.

Päivitetty 13.11.2024

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita